2016. november 27., vasárnap

CSAK AZ HAL MEG, AKIT ELFELEJTENEK - FREDDIE MERCURY ÉL!!!



Hatalmas sikerrel zajlott november 26-án, szombat este a III. Q-faktor Queen Rockzenei Tehetségkutató a Crazy Mama Pubban, a Queen Rajongók Kulturális Egyesülete és Gyarmati Arnold szervezésében. 10 produkció, köztük jónéhány szólista, és néhány együttes lépett fel, emléket állítva a 25 éve, 1991. november 24-én mindössze 45 évesen elhunyt énekesnek, Freddie Mercury-nak. Ifjú, alig huszonéves tehetségek, ilyen elképeztő remek énektudással, hangszeres tudással, színpadi megjelenéssel, egész egyszerűen, egy szóval eleganciával ritkán örvendeztetik meg kis hazánk közönségét - de tegnap este ez megtörtént! A szakmai zsűri mellett (akinek soraiban pl. a magyar Bryan Adams-ként is emlegetett Csákvári "Laca" László is helyet foglalt) mi, a közönség is szavazhattunk a nekünk leginkább tetsző produkcióra. A választás azonban nem volt egyszerű, ugyanis az egész versenyben csak egyetlen produkció kaphatta meg a közönségdíjat, függetlenül attól hogy szólistaként, vagy együttesként indult a megmérettetésen. Végül mind a Közönség, mind a Szakmai zsűri fődíját, 20 ezer Ft-ot és egy lemezfelvételi lehetőséget az esztergomi Zenekar kapta, akik már a májusi "We Will Rock You" Tehetségkutatón is felrobbantották a Crazy Mama Pub nagyszínpadát.

Emellett büszke vagyok arra, hogy Gyarmati Arnoldék korábbi megkeresésére Rádiónk a rendezvény médiatámogatója lett - ennek állít emléket ez az emléklap, melyet jómagam az eredményhirdetéskor a színpadon vehettem át. Három szólista, Fojtyik Alexandra, Bálint Réka és Orsita pedig meghívást kapott "117 perc" című műsorunkba- Arnoldékkal kötött korábbi megállapodásunk értelmében ez volt Rádiónk különdíja. Réka klasszikus zenei-, zongoratanulmányokat folytat, kedvence Bartók Béla, így előadásában hallhattuk pl. a híres Bohém rapszódiát umplugged, egy szál elektromos zongorával, instrumentális formában, ének nélkül. Orsita jazz-énekesnőket megszégyenítő előadásban, míg Alexandra - aki az operettől a musical-en át a metálig minden műfajra nyitott - többek között a "Who Wants to Live Forever" című dallal aratott hatalmas sikert, amely dalt ráadásul magyarul, Miklós Tibor szövegével énekelte el. A meghívásoknak "117 perc" című műsorunk december 7-i és 21-i adásaiban tesznek majd eleget - ezzel kapcsolatos pontos információk, a koncertről készült videó- és hangfelvételek, na és persze az élő adások hamarosan.

Szívből gratulálunk a fellépőknek, és köszönet a remek estéért a Crazy Mama Pub-nak, a Queen Rajongók Kulturális Egyesületének, illetve Gyarmati Arnoldnak és feleségének, Zsuzsának, aki a koncert alatt mindenben segített.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...