2018. május 13., vasárnap

KÖLTÉSZET NAPJA ÓBUDÁN

A Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületének már szinte valamennyi fővárosi kerületben működik ugynevezett Lámpás Klubja, civil közösségszervezők vezetésével. A Budapest III. kerületében működő Lámpás Klub Vasné Pintér Teréz vezetésével minden hónap harmadik péntekén tartja összejövetelét. Minden évben, így 2018-ban is megemlékeztünk A Költészet Napjáról. A 2018. április 20-i összejövetelen Mátyás Rita, a kerületben élő költő mutatkozott be, és adott elő néhányat kedvenc- és saját verseiből. 

Rita súlyos betegségből épült fel - erről nyíltan beszélt  előadása előtt egy nekem adott interjúban. Ennek ellenére szerencsére nem tört  meg. A költészet mellett szenvedélye a festészet is - előadása után jónéhány munkáját is megcsodálhattuk a klubon. Sajnos ez utóbbi tevékenységéről rádióban aligha tudnánk beszámolni, azonban itt is meghallgatható előadása - mely a Civil Rádió "Filagória - A védett közösségi tér" című magazinjának 2018. április 27-i adásában hangzott el - mindent elárul személyiségéről. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...