2019. február 10., vasárnap

CIVILEK, AKIK NEM BESZÉLNEK AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGRŐL

- Egyre több panasz érkezik mozgáskorlátozott emberekről a silány minőségű segédeszközök miatt. A Kormány pedig szeretné átalakítani a mozgáskorlátozott emberek által használt segédeszközök és életvitelt megkönnyítő eszközök beszerzésének rendszerét, ehhez kikérte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége véleményét. Válaszul a  MEOSZ elnöksége javaslatcsomaggal fordult Dr. Latorczai Csabához, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatásért felelős államtitkárához. A részletekről Kovács Ágnessel, a MEOSZ elnökével  beszélgettünk.


- Kisgyermekkora óta énekel, szerepel reklámfilmekben, most pedig színészi babérokra tör. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően találkozott a már  nemzetközi szinten is elismert modellel, Szick Petra Dórával, aki mások mellett az ő karrierjét is segíti. Műsorunk második részében Michelle Scwer-rel, az Ausztriában született, ám Magyarországon élő lánnyal és segítőjével, Szick Petra Dórával beszélgettünk.

(Tímár Andrea, "Foggal és örömmel" című, állat- és környezetvédelmi magazinunk háziasszonya a 2018. Év Civil Rádiósa oklevelet tartja a kezében. Forrás: Civil Rádió - FM 98)


- A Civil Rádiózásért Alapítvány Kuratóriuma hat év után újra odaítélte Az Év Civil Rádiósa díjat, mellyel a közösségi rádiózásért, a civil társadalmi ügyekért tevő önkéntesek munkáját kívánja elismerni.  Nos, hogy kik is lettek 2018. Év Civil Rádiósai, akik e díjban megosztva részesültek? - civil állatbarát, Tímár Andrea, valamint  egy kulturális műsorokat készítő, magyar-francia szakos egyetemi hallgató, a jelenleg Strassbourg-ban tanuló Kazinczy Bálint, akikkel a díj átadóján, a Civil Rádió 2019-es évnyitó rendezvényét követően készítettem interjút. Bálint Skype segítségével csatlakozott.



... Igen! Ők azok, akik nem beszélnek az esélyegyenlőségről! Ők azok, akik példát mutatnak társadalmunknak, és bizonyítják, hogy milyen egy valódi, hiteles civil.  Ez volt hallható "Filagória - A védett közösségi tér" című magazinunk 2019. február 1-i adásában.

 


    




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...