2019. december 21., szombat

HERMINA MAGAZIN - BÚCSÚADÁS

Ha a hónap második pénteke, akkor a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének magazinja szólt a Civil Rádió "Filagória - A védett közösségi tér" című  műsorában - egészen 2019. decemberéig.

Az Egyesület elnöksége ugyanis 2019. november 6-i ülésén úgy döntött, hogy mivel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Civil Rádiózásért Alapítvány budapesti, FM 98.0 MHz-es rövidhullámú frekvencia-használati engedélyét - mely 2019. december 21-én lejár - nem hosszabbítja meg, a Hermina Egyesület a december 21-ét követően kizárólag online platformon sugárzó Civil Rádióban nem készít további műsorokat.  Ennek okát abban látják, hogy - tudomásuk szerint - az Egyesület tagjai jelentős részének még nincs hozzáférése, így a műsorban elhangzó információk csak hagyományos  rádiókészüléken jutnának el tagjaikhoz. 

(A képen a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének logója. A kép felső részén az Egyesület neve kezdőbetűinek piros domború pontokból kirakott Braille-írású képe, alatta a mozaikszó sötétzöld síkírású betűkből. Forrás: az Egyesület honlapja)


Így a 2019. december 13-i pénteki adást búcsúadásnak  szánták, megközsönve tagjaik figyelmét, továbbá megköszönték a Civil Rádió általi befogadást, valamint Ruzsa Viktornak, a Civil Rádió önkéntesének technikai segítségét, illetve, hogy saját műsoridejéből havi egy pénteki alkalmat átengedett az Egyesületnek, mivel e  magazint az Egyesület vezetősége készítette.

A  december 13-i adásban számba vették az Egyesület elmúlt 5 évének  egyes szakaszait,  felidézték legjobb pillanatait, illetve beszéltek az Egyesület jövőjéről, többek között arról, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége budapesti székházának 2020. nyarán induló felújítási munkálatai miatt a Hermina Egyesület irodája is új helyre költözött.  A műsorban a búcsúhangulathoz illő zeneszámokat hallhattak Hallgatóink.


Zenei szerkesztő-műsorvezető: Borainé Kati, riporter: Borai Botond, intro: Shuck Antal, technikai munkatárs: Balogh Tamás és Ruzsa Viktor








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...