2020. december 23., szerda

INNOVÁCIÓ ÉS TECHNOLÓGIA A LÁTÁSSÉRÜLTEK SZOLGÁLATÁBAN

 Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány immár 21. éve segíti a Hazánkban élő látássérültek mindennapjait, kezdve az otthoni számítógép-felhasználási területektől egészen a nyílt munkaerőpiaci integrációig. 

 

Az Alapítvány - sok egyéb termékük mellett - már több, mint egy évtizede fejleszti Dramatizált Elektronikus Könyvszerkesztő programját, melynek segítségével a felhasználók begépelt szöveget alakíthatnak át mp3 formátumú, bármilyen médialejátszó eszközön lejátszható formátumú állománnyá. Az Alapítvány most egy új funkcióval kívánja bővíteni az alkalmazást, mégpedig, hogy lapolvasóval beolvasott, nyomtatott szöveget is  hangfájllá lehessen alakítani.


Emellett az Alapítvány évek óta segíti a  magyar látássérülteket a világ legelterjedtebb képernyőolvasó és -nagyító programjához való ingyenes hozzáférésben.



A részletekről az Alapítvány ügyvezetőjével,  Szuhaj Mihállyal beszélgettünk Esélyegyenlőségi Magazinunk 2020. novemberi második adásában.

                    .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...