2021. január 27., szerda

TÖBB FRONTON IS SEGÍT A MAGYAR REFORMÁTUS SZERETETSZOLGÁLAT 2021. ELEJÉN

2020. tragédiák sorozatával ért véget, 2021. pedig hasonlóképp indult. Régen volt már részünk ennyi sorscsapásban egyszerre, így egymás után.

2020. december 29-én egy több, mint 6-os erősségű földrengés rázta meg Horvátország északi részét, mely rengés epicentruma Petrinya alatt volt. A horvát-magyar és a szerb-magyar határ-menti településeken is érezni lehetett, sőt, Somogy- és Pest- megyében is érezték több helyen. 
A rengést még több kisebb-nagyobb utórengés is követte.

2021. január  7-én pedig tűzvész pusztított Csíksomlyó egy, főképp romák lakta szegregátumában.


A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány mindkét katasztrófa károsultjain szeretne segíteni. A részletekről Juhász Mártonnal, az Alapítvány ügyvezetőjével beszélgettem Esélyegyenlőségi Magazinunk januári második adásában. Műsorunk végén egy, már egy évtizede jól bevált  lehetőségre hívtuk fel rászoruló Embertársaink figyelmét: Idén is oszt tűzifát a rászorulóknak a Magyar Református  Szeretetszolgálat. Ezzel kapcsolatban Lutár Balázs szociális fejlesztőt, adományozási koordinátort, az Alapítvány igazgatóhelyettesét kérdeztem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...