2018. február 12., hétfő

Magyarország ne a kilakoltatott családok országa legyen!

Magyarország Kormányának szándéka szerint  2018. a Családok éve. 


              



Sajnos azonban sok olyan család él Magyarországon,  akik önerőből nem, vagy csak nehezen jutnak saját lakáshoz, mivel jövedelmi helyzetüknél fogva nem tudnak egynél több gyermeket vállalni, így a jelenlegi állami Családi Otthonteremtési Kedvezmény rendszeréből kiesnek. Sok  család él önkormányzati bérlakásokban, azonban ennek megvan  az a veszélye, hogy ha az adott család  határozott idejű szerződéssel bérel egy lakást, akkor - a jelenlegi jogszabályok szerint - a területileg illetékes önkormányzat nem köteles  másik lakást biztosítani, ha a a tulajdonában álló ingatlanból kiköltözteti. Budapest X. kerületében, a Bihari utca 8/C. alatti ingatlanra a 2010-es években már több, mint 700 millió forintot költöttek.  A felújítás keretében az épület belső része, a lakások megújultak - azonban mára a körfolyosók és a tető életveszélyessé váltak, így a kerületi Önkormányzat - bár a belső részeket felújította - az épületet bontásra ítélte, és - a dolgok jelen állása szerint - a bent élő családoknak 2018.  áprilisa után menniük kell. Köztük sok a gyermekes család, akiktől így akár a gyermekeiket is elvehetik, hiszen nem fognak tudni gondoskodni róluk, nem vognak tudni számukra megfelelő otthont teremteni.
Éppen ezért A Város Mindenkié csoport 2018. február elején kampányt indított, és február 12-én törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy  egyetlen - főképp gyermekes - család se kerülhessen utcára. Szeretnék, ha a törvénymódosításra még a 2018-as országgyűlési képviselő-választások előtt sor kerülne. 

A Civil Rádió stúdiójában a csoport egyik aktivistája, Magyari Tibor.



Az interjú  a Civil Rádió "117 perc" című magazinjának 2018. február 6-i adásában hangzott el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...