2018. február 12., hétfő

NEM DÍCSÉRNÉ MEG A MAGYAR NEMZETET - PROF. DR. KÁSLER MIKLÓS A RÁKSZ...

Nem dicsérné meg a magyar nemzetet - fogalmazott Prof. Dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-főorvosa  az Echo TV "Napi aktuális" című műsorában még 2018. február 2-án este, amikor a rákszűrés fontosságáról beszélt.   Ezzel arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon kevesen járnak el évenkénti rákszűrésre, pedig - ahogy fogalmazott - a rák nem egyenlő a halállal. 


              



Az Országos Onkológiai Intézetben most  10.7 milliárd forintból  valósulnak meg fejlesztések, hogy egy nemzetközi viszonylatban is kiemelt színvonalú onkológiai központ jöjjön létre. A február 4-én átadott berendezésekről szóló jó híreken túl még az is kiemelten fontos és jó hír, hogy egy amerikai orvoscsoport egereken sikeres gyógyítási kísérletet végzett, melynek lényege, hogy az ellenanyagot közvetlenül a rákos daganatokba juttatják,  ennek hatására a daganatok, sőt, áttéteik is  elmúltak. Az természetesen még kérdés, hogy embereken mikor lesz alkalmazható  a gyógymód.


A témával a Civil Rádióban is foglalkoztunk "117 perc" című magazinunk 2018. február 6-i adásában. A telefonnál Prof. Dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-főorvosa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...