2019. július 1., hétfő

A MAGYAR REFORMÁTUS SZERETETSZOLGÁLAT IS SEGÍT A JÚNIUS 27-I VIHAR ÁLTAL OKOZOTT KÁROK FELSZÁMOLÁSÁBAN

2019. június 27-én csütörtök délután  brutális vihar csapott le  Kelet-Magyarországra. A leginkább vihar sújtotta   terület Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, azon belül Kisvárda és környéke volt. A több, mint 120 kilométeres   szél fákat csavart ki gyökerestül, villanyoszlopokat döntött ki, háztetőket bontott meg. Több településen legalább három napig nem volt áram,  így a következő hétvégén érkezett kánikulában a háztartások fagyasztói gyorsan leolvadtak, aminek több százezer forintnyi élelmiszer  látta kárát.  Több ház pedig teljesen lakhatatlanná vált.



A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány adománygyűjtést szervezett, a 1358-as adományvonalon várják a felajánlásokat.  Aki felhívja ezt a számot, hívásával 250 forinttal támogatja a viharkárok felszámolását. Emellett az érintett települések építőanyagot és önkéntes munkaerőt is várnak.


A részletekről az Alapítvány kuratóriumi elnökével, Oláh Istvánnal beszélgettünk, aki családja révén maga is érintett a kisvárdai viharkárok kapcsán.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...