2020. március 15., vasárnap

MEGBÉLYEG - hangos portré Benyó Tamás művészetterapeutáról, szociális munkásról, íróról, költőről

Benyó Tamás az 1970-es évek végén, 1980-as évek elején volt általános iskolás, a legsötétebb pártállami diktatúrában, amikor nem nézték jó szemmel, ha valaki  vallásos családból származott.  Az általános iskolában ellenségesen bántak vele, amelynek okát valójában sohasem közölték vele, így ő csak sejtette, már felnőttként, hogy feltehetően ez volt az egyik oka. A másik pedig, amely miatt nem volt közkedvelt tanárai szemében, hogy szamizdat  könyveket vitt az iskolába.

(A képen a Csillagszálló Kulturális Utcalap 2019/2020. téli, "Képregény II." című lapszámának borítója. Az  egyes lapszámokra jellemző okkersárga-szürke kevert háttéren sárgászöld-szürke mintás színekkel írott csupa nagy betűvel írt címmel)



Rögös út vezetett hát gyermekkorától művészetterapeuta-, szociális munkás életéig. Erről az útról  mesél e hangos portréban, ahogy arról is, hogyan kezdődött életében az írás, és végül hogyan is került kapcsolatba az Oltalom Karitatív Egyesület által kiadott  Csillagszálló Kulturális Utcalappal, melyet ő a legszínvonalasabb kortárs hazai folyóiratnak tart.. A beszélgetés végén a Csillagszálló 2019/2020. téli, "Képregény II." című lapszámában publikált versét is elmondja.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...