2018. július 6., péntek

PÁLYAREKONSTRUKCIÓS MUNKÁLATOK AZ 1-ES VILLAMOS DÉL-PESTI SZAKASZÁN 2018. JÚLIUS 7-ÉTŐL AUGUSZTUS VÉGÉIG




                                                                                    ### ### ###


2018. július 7-től 27-ig az 1-es villamos Óbuda felől a Puskás Ferenc Stadionig, Kelenföld felől pedig a Közvágóhídig közlekedik vágányfelújítási munkák miatt; a kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni. A BKK korábban közölte: a főváros második legnagyobb forgalmú villamosvonalának Mester utca és Népliget közötti szakaszán a néhány évvel ezelőtti vonalfelújítás idején a megállóhelyeket korszerűsítették, de mostanra a pályafelújítás is elengedhetetlenné vált. A rekonstrukció idején a villamospótló autóbuszok közlekedése mellett az Infopark és környéke jobb kiszolgálása érdekében a 153-as busz útvonalát meghosszabbítják a Népligetig. A Dél-Budán utazóknak érdemes az M4-es metrót igénybe venni, amely a korlátozás ideje alatt a szokásosnál sűrűbben közlekedik majd. A BKK a további, jellemző fővárosi utazási irányokban is a – párhuzamosan zajló építési munkákban érintett vonalakat elkerülő – kötöttpályás hálózat igénybevételét ajánlja alternatív eljutási lehetőségként. A gépkocsival közlekedők a felújítás ideje alatt sávlezárásokra és kanyarodási tilalmakra számíthatnak a Könyves Kálmán körúton. A július 28-tól a nyári szünet végéig tartó időszakban is folytatódik majd a felújítási munka: ebben az időszakban Óbuda felől már hosszabb szakaszon, egészen a Népligetig járnak majd a villamosok; ezen építési ütem részletes forgalmi rendjéről a BKK később ad tájékoztatást.


Az 1-es villamos 2013-2014-ben elvégzett vonalfelújításakor a Könyves Kálmán körúti szakaszon korszerűsítették a megállóhelyeket és vágányszabályozási munkákat is elvégeztek; a rekonstrukció kivitelezése közben azonban olyan, korábban nem látható műszaki körülményekre derült fény, amelyek a most kezdődő, komplexebb beavatkozásokat indokolják. A nyár végéig tartó időszakban a BKK beruházásában cserélik a korrodált, hullámosodott síneket az érintett vágányszakaszon, felújítják a földműveket, a sínek alátámasztására szolgáló zúzottkő ágyazatot, valamint a vonalszakaszon található útátjárók útburkolatát.
A felújítás első építési ütemében – a július 7-27. közötti időszakban – a BKV felújítja a vonal Hős utca környékén húzódó, rossz műszaki állapotú vágányt is – ennek a szakasznak a korszerűsítését a korábbi, uniós finanszírozású projekt nem tartalmazta. A rekonstrukció részeként ezen a helyszínen is elvégzik a közúti útátjárók felújítását.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...