2018. október 28., vasárnap

CENTENÁRIUMI ÜNNEPSÉG A MAGYAR VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZÉKHÁZÁBAN 2018. OKTÓBER 15-ÉN


A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2018-ban ünnepelte fennállásának centenáriumát.

Az október 15-i - a Fehér Bot Nemzetközi Hete alkalmából tartott - ünnepség kiemelt eseménye volt a centenáriumi évnek. Ezen ünnepségen került sor a Louis Braille Emlékérmek átadásának, és Érdi Tamás zongoraművész előadásában is gyönyörködhettek a jelenlévők, illetve  jelen felvétel által bárki részese lehet e felejthetetlen előadásnak.
A rendezvény díszvendége és a Centenárium fővédnöke Dr. Áder János, a Magyar Köztársaság elnöke, vele együtt jelen volt még Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.  Köszöntőt mondott még Dr. Nagy Sándor, a Szövetség elnöke.

A helyi közönség és ez által jelen felvétel Hallgatói is Bakos Éva audionarrátor segítségével kísérhetik figyelemmel a színpadon hang nélkül történő eseményeket, illetve kaphatnak képet az egyes résztvevőkről.

 
A felvételt Pál Zsolt, a Netmédia Alapítvány elnöke és a Hobby Rádió főszerkesztője készítette.


A felvétel egy részlete, első 54 perce bemutatásra került a Civil Rádió "Filagória - A védett közösségi tér" című műsorának 2018 október 26-i adásában.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...