2018. november 18., vasárnap

NINCS ELÁJULVA ÖNKORMÁNYZATA TELJESÍTMÉNYÉTŐL SZŰCS BALÁZS

A  Nagykörút, Rákóczi út, Király utca, Károly körút által határolt terület, azaz a belső-erzsébetvárosi Bulinegyed Budapest egyik legnépszerűbb környéke - legalábbis a külföldi turisták körében. Nem így azonban a helyi lakosok körében, akik a 2010. óta tartó Bulinegyednek köszönhetően egyre kevésbé érzik otthonosan magukat saját lakásaikban, különösen a nyári időszakban az éjszakánként rendszeresen tartó hangoskodástól, az egyes szórakozóhelyek körüli elviselhetetlen lármától, a gyakran részegen randalírozó fiataloktól.   E probléma leginkább értelemszerűen az utcára néző lakások lakóit érinti, de a belső udvari lakásokban is gyakori az egy-két éjszakára megszálló külföldi szállóvendég, aki fittyet hány a társasházi normákra.
(A kép forrás: Erzsébetváros honlapja)


Ezen áldatlan állapotot szeretné megszüntetni, vagy legalábbis egy mindenki számára elfogadható koncepciót szeretne Szűcs Balázs, Erzsébetváros Önkormányzatának civil- és egyházügyi referense, aki 2018. november 6-án a Spinóza Színházban egy sorozatot indított útjára, mely sorozat egy olyan lakossági fórum, amelyen valamennyi, a kerületiek életét befolyásoló, mielőbbi megoldásra váró  probléma - mint például a Bulinegyed kérdése vagy a parkolási helyzet megoldása - terítékre kerül.

 
A Szűcs Balázzsal  készült interjú a Civil Rádió "117 perc" című magazinjának 2018. november 13-i adásában hangzott el.

Szerkesztő: Fázold Helga, riporter és technikai munkatárs: Ruzsa Viktor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...