2018. november 4., vasárnap

KÖZPARK ÉPÜLET A HŐS UTCA 15. SZÁMÚ TÖMB HELYÉN - INTERJÚ KOVÁCS ANTAL RÓBERTTEL, KŐBÁNYA POLGÁRMESTERÉVEL

A Hős utcában uralkodó áldatlan állapot már évek óta komoly kihívás elé állítja Kőbánya Önkormányzatának munkatársait és a kerület polgármesterét.  Ráadásul a  15. számú épülettömbben élők nyugalmát rendszeresen zavarják az önkényes lakásfoglalók, a bódult állapotban a  házak folyosóin sétálgató idegenek, akik gyakran attól sem riadnak vissza, hogy felfeszítsék a lakásokat, és rettegésben tartsák az ott élőket. Ezt megelégelvén  2018. novemberében kerítést építenek a háztömb köré - azonban ez csak ideiglenes megoldás, ugyanis a tervek szerint 2019. végére a háztömböt szanálják, helyére pedig közpark és játszótér létesülhet. Az Önkormányzat már el is kezdte a tömbben lévő - még tulajdonában álló -  lakóingatlanok felvásárlását, hogy az ott élők mielőbb elköltözhessenek.

                                                                                        (Forrás: Kőbánya honlapja)


Az persze kérdés, hogy attól, hogy a háztömb helyére közpark épül, a környéken garázdálkodók el fognak-e menni onnan -  a Polgármester szerint - bár e kérdésre egyértelmű választ nem adott - megoldódhat a probléma.   Főképp, hogy az említett háztömb szomszédságában készenléti rendőrség is található. 

Megpróbáltuk alaposan körbejárni e problémát - noha negyedóra alatt nyilván nem sikerült a történet végére járni, bizonyosan lesz folytatása e beszélgetésnek is, melyet a Civil Rádió "117 perc" című magazinjának 2018. október 30-i adásában hallhattak Hallgatóink.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...