2019. április 30., kedd

SZÜLŐ-PÉLDA-ÉRTÉKEK

A Vakok  és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete pályázatot hirdetett olyan szülők részére, akik vagy maguk is sérültséggel élő emberként nevelnek gyermeket vagy gyermekeket, vagy  pedig  sérült gyermeket, gyermekeket nevelnek ép szülőként. A Szülő-Példa-Érték címmel meghirdetett pályázat 2019. április végén zárult, a résztvevőknek saját vagy ismerősük élettörténetét kellett megírniuk röviden.   Vagyis ezen élettörténetek valójában emberi sorsokról, küzdelmekről és kihívásokról szólnak. 

(A képen a nyolc pályázó, melynek neve a riportban elhangzik. Forrás: a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete Facebook-oldala)


Nyolc pályamű érkezett a jórészt  látássérült édesanyákból álló zsűri által elbírált pályázatra,    valamennyi pályázó elismerésben  részesült. Közülük az első két helyezettel beszélgetést hallhatnak e  riportban.


A felvételek a pályázat eredményhirdetésének napján készültek  a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete budapesti irodájában  2019. április 25-én, majd ezt követően a Civil Rádió "Filagória - A védett közösségi tér" című magazinjának 2019. április 26-i adásában  hangzottak el.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...