2019. április 20., szombat

TISZTA SZÍVVEL - JÓZSEF ATTILA NYOMÁBAN

Április 11-e 1964. óta a  Költészet Napja.

Ezen a napon országszerte és a világ magyarok lakta területein minden évben megemlékeznek e napról, illetve az 1905-ben ezen a napon született, és mindössze 32 évet élt költőóriásról, József Attiláról.  De hol is lehetne máshol a leghitelesebb emlékhely, mint Budapesten a Ferencvárosban, a Gát utca 3. szám alatt található József Attila Emlékház -  maga az épület, ahol született, és élt 3 hónapos koráig két nővérével és szüleivel a költő.

(Forrás: Google képtalálat erre: "József Attila Emlékház Budapest IX. Gát utca 3.")


A házat 2015-ben kívül-belül renoválták, s mivel azóta is lakják, annak érdekében, hogy a látogatók a ház lakóinak nyugalmát ne zavarják, az épület földszintjén alakították ki a József Attila Emlékszobát, csaknem 120 négyzetméteren.


A Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete Békásmegyeri- és Rákos-menti Lámpás Klubja közös szervezésében különleges, ráadásul látássérültek számára is teljesen akadálymentes kiállításon,  tárlatvezetésen vehettünk részt Deutch Kornélia múzeumpedagógus segítségével.


Természetesen egy órányi műsoridő kevés ahhoz, hogy a teljes tárlatvezetést bemutassuk - nem is ez volt a célunk, nem is lehet célunk,  sokkal inkább kedvet csinálunk Hallgatóinknak ahhoz, hogy minél többen látogassák meg ezt az állandó kiállítást.




A felvétel a Civil Rádió "Filagória - A védett közösségi tér" című magazinjának nagypénteki különkiadásában hangzott el 2019. április 19-én 13 órakor.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...