2019. november 17., vasárnap

LESEK - LÁTÁSSÉRÜLT EMBEREK SEGÉDESZKÖZ-KONFERENCIÁJA - IMMÁR HETEDSZER!

Fontos az innováció, illetve az, hogy a látássérült emberek és hozzátartozóik, segítőik  naprakészek legyenek, és megismerjék  látássérültek mindennapi életét megkönnyítő segédeszközöket. Erre hivatott a Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája, elyet 2019. november 13-án immár hetedik alkalommal rendezett meg a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete.

(A képen a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének logója. Forrás:  LESEK honlapja)


E rendezvényen  speciálisan a látássérültek igényeit kielégítő eszközök  és alkalmazások gyártására, forgalmazására létrejött cégek, alapítványok, egyesületek mutatkoznak be évről-évre. 2019-ben sem történt ez másképp. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége budapesti székházának Hermina termében várták az érdeklődőket. Ez alatt a székház földszinti előadótermében segédeszköz-bemutató előadásokat tartottak számukra.

Az eseményről a Netmédia Alapítvány által működtetett Hobby Rádió Gépház című informatikai műsorának stábja élőben tudósított a helyszínről, továbbá a Hobby Rádióban adásba kerülő Esélyegyenlőségi Magazin 2019. novemberi második adásában általam készített helyszíni interjúkat hallhattak érdeklődő Hallgatóink.  Ez utóbbi műsor itt hallható.   A Gépház című műsor tudósításai és korábbi adásai - melyekből az érintettek ugyancsak naprakészen tájékozódhatnak az  általuk használható alkalmazásokról és eszközökről - pedig a Gépház blogon hallhatók. A tudósításokat Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté készítette.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...