2019. november 12., kedd

TÁVSZEMEINK - AVAGY, ŐK LÁTNAK HELYETTÜNK (III. rész)

Ha a hónap második pénteke és szombatja, akkor a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének műsora hallható a Civil Rádió "Filagória - A védett közösségi tér" című magazinjában.

(A képen a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének logója, felül az Egyesület neve kezdőbetűinek Braille-írású képe, piros domború pontokkal ábrázolva, alatta pedig az Egyesület nevének mozaikszava, a VGYHE, sötétzöld nagybetűkkel kiírva. Forrás:  az Egyesület weboldala)



2019. nyarán elindult a Távszem látássérülteket segítő mobilapplikáció szolgáltatása. 2019. szeptemberében az Egyesület vezetői arra vállalkoztak, hogy egy folytatásos sorozatban bemutatják az alkalmazás operátorait, akik  gyakorlatilag egy videótelefonos szoftver  segítségével a tőlük segítséget kérő látássérült okostelefonjának kameraképét látva tudnak segíteni az érintettnek  olyan élethelyzetekben, amikor szükség lenne egy éplátóra, azonban az adott helyzetben  nem áll  az érintett rendelkezésére.



Szerkesztő-műsorvezető: Borainé Kati, riporter: Borai Botond, intro: Shuck Antal, utómunka, masterelés: Ruzsa Viktor






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK

LESEK - SEMMIVÉ VÁLNAK AZ AKADÁLYOK A LESEK - Látássérült Emberek Segédeszköz-konferenciája 2013-ban került először megrendezésre a Vakok é...